maanantai 25. tammikuuta 2016

Kaikki viimeiset sanat - John GreenKaikki viimeiset sanat - John Green
Alkuperäinen teos : Looking for Alaska 
Kustantaja : Wsoy
Alkuperäinen ilmestymisvuosi : 2005
Sivut : 323
Lajityyppi : Draama, nuortenromaani

Yhdysvaltalainen kirjailija John Green on tunnettu 2012 julkaisemastaan romaanistaan Tähtiin kirjoitettu virhe.
Kaikki viimeiset sanat on Greenin esikoisteos ja on myös suunnattu nuorille.

Kirja alkaa viikkoa ennen kuin päähenkilö Miles Halter 16-vuotias poika muuttaa kotoaan Floridasta sisäoppilaitokseen Culver Creekiin Alabamaan. Ensimmäisessä luvussa selviää, että Miles ei omista yhtään ystävää. Hän on lukutoukka ja hulluna viimeisiin sanoihin. Miles lukee elämänkerroista viimeiset sanat.

Päivä, jolloin Miles muuttaa asuntolaan on kuuma ja hikinen. Hänen huoneensa numero 43 sisälsi oman kylpyhuoneen, mutta muuten se on vain laatikko. Milesin huonekaveriksi tulee Chip Martin '' Eversti''. He ystävystyvät nopeasti ja Everstin kautta Miles tutustuu myös muihin oppilaisiin ja joutuu hänen äitinsä varoittamille pahoille teille. Eversti nimittää Milesin Lylleröksi '' koska olet niin laiha ''. 

 Kaveripiiriin kuuluu myös japanilainen Takumi sekä suloinen Lara tyttö, johon Miles hieman ihastuu, mutta ei silti yhtä paljoa kuin upeaan ja arvaamattomaan Alaskaan. 
Kirja on jaettu kahteen osaan, ennen ja jälkeen. Kirjassa tapahtuu yllättävä täyskäänne. 

Kirjan teemana voidaan pitää yksinäisyyttä ja kuolemaa, joka on myös teemana Greenin myöhemmässäkin romaanissa Tähtiin kirjoitetussa virheessä. 

Olen aiemmin lukenut Greenin Tähtiin kirjoitetun virheen ja tykkäsin Greenin tavasta kuvailla ja käsitellä tapahtumia. Tykkäsin itse kirjasta ja antaisin sille viisi tähteä viidestä.

John Greenin kirjat sopivat nuorisolle, mutta eivät ehkä ihan nuorimmille lukijoille. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti